• Fleur Puls

Zo reis je zo goedkoop mogelijk

Ik reis veel. En veel mensen vragen mij hoe ik dit allemaal betaal. Ik betaal vaak zo min mogelijk per reis en daarom kan ik het zo vaak doen. Ook liggen mijn prioriteiten bij reizen en niet bij andere dingen. Ik vind dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te kunnen reizen. Mensen moeten de wereld kunnen ontdekken. En geld speelt daarbij helaas een grote rol. Reizen is het mooiste wat er is. Wil je net zoals ik goedkoop reizen? Lees dan deze blogpost.Vliegtickets

Een grote uitgave voor een reis is het vervoer ernaar toe. Tegenwoordig vliegt bijna iedereen naar een bestemming toe vandaar dat het ook mijn eerste tip is.


Paperflies Paperflies is een site die vliegtickets van allerlei verschillende vliegmaatschappijen vergelijkt. Zo kan je de goedkoopste vliegtickets in een oogopslag zien. Op de ‘getaway’ pagina staan elke dag nieuwe deals van pakketreizen.


Skyscanner De website Skyscanner is mijn favoriet als het aankomt op het vergelijken van verschillende vliegtickets. Wat het makkelijke aan Skyscanner is, is dat je niet je eindbestemming hoeft te weten. Je tikt gewoon in waar je vanaf vliegt, dus bijvoorbeeld Schiphol en dan zoekt de site allerlei locaties waar je heen kan vliegen. Ook hoef je niet per se een datum in de voeren. Hierdoor kan je verschillende bestemmingen met elkaar vergelijken en zo tot de goedkoopste keuze komen.


Daarnaast zijn er verschillende deals bij vliegmaatschappijen als KLM waar je de werelddeals hebt. Het is de moeite waard om daar een kijkje te nemen wanneer je ver weg vliegt.


Pakket reizen

Wanneer je op 1 en dezelfde bestemming wilt blijven kan een pakket reis voordelig zijn. Zo heb ik 1 keer een reis gemaakt naar Portugal voor 4 dagen en ik was 90 euro kwijt aan een hotel + ontbijt, een transfer van het vliegveld naar het hotel toe en een retour vliegticket. Ook ben ik eens naar Sofia in Bulgarije geweest voor 3 dagen. Hier was ik ook 90 euro kwijt en daar kreeg ik een hotel en retour vliegticket voor. Als je een stedentrip wilt doen is het ook handig om te kijken naar pakket reizen. De site waar ik pakketreizen boek is Hoteldeals maar er zijn nog veel meer zoals tui, vakantiediscounter en ga zo maar door.Accomodatie

Voor een accommodatie ben ik zelf niet zo moeilijk. Ik denk dat wanneer je niet in een luxe hotel zit je goed kunt besparen op accommodaties. Zo boek ik vaak een accommodatie via Airbnb. Op deze site kan je heel veel verschillende accommodaties huren. Zelf zoek ik naar de goedkoopste op de bestemming waar ik heen ga. Soms is dit een gedeelde kamer en soms heb ik een heel appartement voor mezelf. Ik betaal vaak tussen de 5 en 20 euro per nacht als ik via Airbnb boek.


Een andere optie is via booking.com te boeken. Hier heb je goedkope hotels opstaan en zelfs hostels. Wil je een hostel zoeken? Hostelworld is de perfecte site! Zo kan je heel wat besparen op je reis.


Nu heb je je reis geboekt op een goedkope manier. Hoe bespaar je nu tijdens je reis?


Eten en drinken

Als je op reis bent is je grootste lastenpost eten en drinken. Je moet elke dag eten en drinken en het overslaan ervan om geld te besparen is niet het verstandigste. In plaats van elke dag uit eten te gaan probeer zelf eens te koken en boodschappen te doen. Koop voor in de ochtend en/of middag lekkere broodjes bij de lokale supermarkt en kook een lekkere maaltijd in de avond.


Omdat dit de beste tip is verblijf ik vaak niet in hotels. Hotels beschikken niet over een keuken waar de gasten zelf mogen koken dus dat betekend dat je uit eten moet.


Voor drinken raad ik je aan om te kijken of je het kraanwater kunt drinken op je bestemming. Is dit het geval? Dan koop je 1 waterflesje of een grote waterfles en vul je deze steeds bij. Zo heb je gratis drinken!


Uitstapjes

Op vakantie is het leuk om dingen te doen die je anders niet zou doen. Daarvoor kun je tours boeken en naar pretparken gaan, maar je kunt er ook zelf op uit gaan. Zo heb ik geld bespaart in London. Ik ben een enorme fan van Harry Potter en ik wou graag een walking tour doen van alle plekken waar ze de film gemaakt hebben. Deze plekken waren ook te bezoeken zonder dat je de tour deed dus heb ik de plekken allemaal opgezocht en zo alsnog bezocht. Gratis en voor niets!


bekijk voordat je op reis gaat wat er allemaal te doen is in de buurt van je bestemming en kijk hierbij ook naar de gratis opties.


Vervoer

Als je uitstapjes wilt maken is het handig om een vervoersmiddel te hebben. Nu kan je een auto huren, met de taxi gaan of alles te voet doen maar, je kan ook met het openbaar vervoer! Nu moet ik erbij zeggen dat met het openbaar vervoer gaan niet op elke bestemming te doen is maar, vooral wanneer je een stedentrip doet is dit wel de perfecte oplossing.


In veel steden heb je veel bussen, trams en metro's die je overal naar toe brengen. Kijk of het voordelig is om een dagkaart of weekendkaart te kopen en ga erop uit.


Reis met handbagage

Vliegen is een steeds goedkopere en populaire manier van reizen. Maar vaak zijn de bagage kosten niet bij de ticket prijs inbegrepen. Dit betekent dat je voor zowel heen als terug een koffer bij moet boeken. Bekijk of het mogelijk is dat je alleen met handbagage reist. Bij veel vluchtmaatschappijen betekent handbagage een trolley en een rugtas. Hier past best veel in. Ik reis vanaf 2 jaar geleden alleen maar met handbagage en het is voor mij totaal geen probleem.Nog een kleine tip. Let op het geld opnemen in het buitenland, dit kan heel duur worden als je veel geld opneemt. Bekijk bij de bank wat de koers is en hoeveel procent je extra moet betalen.Zo, dat waren al mijn tips over hoe je goedkoper kunt reizen. Heb jij nog een tip die ik niet genoemd heb? Laat het hieronder weten!


16 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls