• Fleur Puls

Zo huur je een auto op het vliegveld van Curaçao

Het vliegveld van Curaçao, oftwel Hato Airport is de enige internationale luchthaven van het eiland. Reizigers die vliegen met KLM en TUI komen op dit vliegveld aan.

Hato is een moderne luchthaven met een nieuwe aankomsthal en vele faciliteiten om het de bezoekers aangenaam te maken. Een auto huren op het vliegveld van Curaçao is zeer eenvoudig. In de aankomsthal zitten acht officiële autoverhuurbedrijven waar Curaçao Airport mee samen werkt.


Op het vliegveld van Curaçao zul je merken dat het aanbod van autoverhuurders niet heel erg groot is. Het zijn vooral de grote en bekende verhuurbedrijven die er een balie hebben. Er zijn op het eiland vele tientallen aanbieders, maar slechts acht autoverhuurbedrijven hebben een plekje verworven in de aankomsthal. De reden hiervoor is dat het vliegveld ervoor gekozen heeft om uitsluitend samen te werken met grote internationale partijen, die kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan.


Gerenommeerde verhuurders

Deze internationale verhuurders hebben hun sporen ruim verdiend. Ook de aanbiedingen die zij hebben zijn vaak heel aantrekkelijk. In totaal beschikken ze over ruim 1000 auto’s in veel verschillende prijsklassen en in veel verschillende modellen. Zo huur je net zo makkelijk een grote 4×4, als bijvoorbeeld een 9-persoons busje. Dit aanbod zou ruim in de vraag naar huurauto’s op het eiland moeten voorzien.


Het grote voordeel van een auto huren op het vliegveld van Curaçao is dat je na een lange vlucht direct je sleutel op kunt halen. Je bent binnen een mum van tijd onderweg bent naar je hotel of resort. De afhandeling van huurauto’s op Hato Airport staat erom bekend dat het zeer vlot en zeer service gericht gaat.


Verhuurders die geen balie hebben op het vliegveld zetten je vaak eerst in een pendelbusje naar het kantoor waar je de check-in kunt doen. Vooral bij de terugreis is dit erg omslachtig, omdat dit veel tijd kost.


Je auto bij je hotel huren

Mocht je een all-inclusive reis geboekt hebben of maak je niet je hele vakantie gebruik van een huurauto, dan is het ook mogelijk om een auto te huren bij je hotel of resort. Het is vaak een kwestie van aangeven bij de receptie dat je een dagje op pad wilt. Het personeel van je verblijf zal dan uitleggen hoe je de huurauto verder kunt regelen. De auto staat dan vaak direct voor je klaar, of hij wordt door een verhuurbedrijf afgeleverd bij je hotel of resort.


Andere mogelijkheden

Wil je geen auto huren op het vliegveld van Curaçao, dan zijn er zijn diverse mogelijkheden om voor hele scherpe prijzen bij lokale autoverhuurders een auto te huren. De meeste van deze aanbieders halen je bij aankomst op bij het vliegveld. Ze nemen je dan mee naar hun kantoor dat vaak op een industrieterrein in de buurt ligt. Daar handelen ze dan de check-in af en krijg je direct een huurauto mee.


Het is natuurlijk altijd belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare verhuurder. Zorg dat je er een goed gevoel bij hebt en dat de communicatie vlot en helder verloopt. Bij voorkeur kies je een autoverhuurder die op onze website goede beoordelingen heeft. Er zijn op Curaçao helaas een aantal vervelende incidenten geweest met schimmige verhuurbedrijven die het niet zo nauw nemen met de service. Onverklaarbare schade en gedoe met het terugbetalen van de borg zijn dan het gevolg.


Let op iets wat te mooi waard zijn heet

Lees altijd goed de voorwaarden en bekijk ook vooraf welke verzekering er bij de verhuur zit inbegrepen. Als je ter plekke nog een flinke all-risk verzekering moet afsluiten, dan kan het zo maar zijn dat huren op het vliegveld veel goedkoper en comfortabeler was geweest.

Houd er rekening mee dat de transfer van en naar het vliegveld soms redelijk wat tijd kan kosten. Lokale verhuurbedrijven trekken hier een hoop tijd voor uit. Je moet dan wachten tot het pendelbusje vol is met andere vakantiegangers, terwijl je liever een duik in het zwembad zou nemen. Vooral op de terugweg is het vervelend als je moet wachten en je hierdoor gestrest aan boord van je vlucht moet rennen.


Het vliegveld van Curaçao voert de laatste jaren een beleid waarbij steeds minder lokale autoverhuurders welkom zijn op het vliegveld om hun klanten op te halen. Eerder was al besloten dat het verboden is om de afhandeling (dus de check-in en check-out) voor de deur van het vliegveld te doen. Nu lijkt het er ook op dat zelf het ophalen en wegbrengen van klanten aan banden wordt gelegd. De verklaring hiervoor is dat er een wildgroei is ontstaan van autoverhuurbedrijven die overlast veroorzaken voor het vliegveld en de omgeving.


Mijn advies

Om te beginnen: Start ruim van te voren met oriënteren wat de mogelijkheden zijn. Laat je niet verleiden door enorm lage prijzen, waarbij allerlei verborgen kosten de kop opsteken als je de auto ophaalt.


Zo zie je maar, een auto huren op het vliegveld van Curaçao kan een uitstekende optie zijn als je van comfort en zekerheid houdt. Echter hebben lokale aanbieders soms ook interessante deals. Veel succes met je keuze en een fijne vakantie!

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls