• Fleur Puls

Weekblog #2, Alweer 3 weken op het eiland!

Leuk dat je weer op mijn blog beland bent! Deze week heb ik een aantal leuke dingetjes gedaan! Benieuwd? Lees dan snel verder!


Maandag

Elke maandag begint met college van half negen tot vijf. Hierdoor heb ik niet zoveel tijd om iets anders te doen. De dagen zijn hier immers wat kort doordat het om zeven uur al pikdonker is buiten. Ik besloot om voor dat college begon te gaan hardlopen. In de ochtend is het hier een paar graden kouder dan in de middag en de zon is nog niet sterk dus zonnebrandcrème is niet nodig. Ik moest even wennen aan het vroege opstaan, ik was net van mijn jetlag af, maar na het hardlopen voelde ik me heerlijk! Na college heb ik wat gestudeerd, niet veel bijzonders.


Dinsdag

Op dinsdag heb ik ook de hele dag college. Na college besloot ik om naar een voetbalclub in Willemstad te gaan, C.V.V. Willemstad. Op internet had ik gelezen dat ze op dinsdag en donderdag trainen met een vrouwen elftal dus ik wou wel mee trainen. De club best ver van mijn kamer vandaan dus ik moest met de auto. De training begon om 17:30 dus ik belandde midden in de avondspits. Wat een drama! Het leek wel alsof heel Curaçao op dat moment door Willemstad moest. Uiteindelijk aangekomen bij de voetbalclub mocht ik gelijk mee trainen. Na de training ging ik weer naar huis en dat was de dinsdag.


Woensdag

Op woensdag heb ik een halve dag college en ik besloot om de rest van de dag te gaan studeren, de tentamens beginnen hier al over 2 weken dus het werd tijd om wat te gaan doen.


Donderdag

Donderdag was dezelfde dag als woensdag, behalve dan dat ik in de avond nog naar voetbal ging. Ik kreeg van de trainer te horen dat als ik wil, ik een deel uit mag maken van het elftal, altijd leuk om te horen :)


Vrijdag

Ik besloot om te zoeken naar een goede snorkel plek. Nadat ik de Tugboat en een zeeschildpad gezien had wou ik meer zien van de onderwater wereld. Op het internet had ik gevonden dat op Playa Grandi veel zeeschildpadden zijn doordat de vissers daar hun niet-verkochte vis in de zee dumpen. Ik kon mijn ogen niet geloven! ZO VEEL SCHILDPADDEN! Ik kon er amper tussendoor zwemmen. Het is niet goed wanneer je de schildpadden aanraakt, je bent al in hun territorium, maar het was niet te doen. Ze zwommen zo tegen me aan. Dit was zeker een gekke en bijzondere ervaring. Na een paar uur op Playa Grandi te zijn geweest was het weer tijd om te gaan, ik moest nog een paar auto's bekijken. Rond een uur of 7 ging ik weer naar een strand want er werd een filmavond gehouden. Er stond een groot scherm met een film en overal op het strand waren stoelen en tafels neer gezet. Het was heel gezellig!
Zaterdag

Na wat research gedaan te hebben kwam ik erachter dat er op Curaçao een paar verlaten resorts zijn. Deze dag leek me de perfecte dag om er eentje te gaan bezoeken. Ik ging naar het resort Sunset Waters. Dit resort ligt bij Santa Martha baai. Wanneer je bij Soto linksaf gaat als je vanuit Willemstad komt kom je er vanzelf. Voordat ik bij het resort aankwam zag ik nog een prachtig uitkijkpunt. De weg ging over een berg heen waardoor je de hele Santa Martha baai kon zien. Prachtig! Bekijk hieronder de foto. Na wat foto's gemaakt te hebben ging ik door naar het resort. Het resort ligt gelijk aan het strand.Sunset Waters was, zoals het eruit zag, zo goed als klaar om open te gaan. Het moest alleen nog ingericht worden. Er was een bar bij het zwembad, ongeveer 70 kamers die allemaal uitzicht hadden over de zee. En op het strand dat bij het resort lag waren barretjes gebouwd en een duikwinkel. Zo goed als klaar dus! Helaas weet ik niet de reden waarom het resort nooit volledig afgemaakt is.In de avond was er een voetbalwedstrijd in het stadion van Curaçao; Curaçao vs Haïti. Het was een wedstrijd voor de nations league dus zeker de moeite waard om even te kijken dacht ik. Het werd uiteindelijk 1 - 0 voor Curaçao!


Zondag

Mijn wekker ging om 5;30. Ik wou de Christoffel berg beklimmen en ik had gelezen dat je dit het beste vroeg in de ochtend kunt doen als de zon nog niet sterk is. Ik kan niet zo goed tegen de zon, ik verbrand snel, dus ik nam het zekere voor het onzekere en vertrok om 6 uur uit mijn kamer. Na een half uurtje rijden kwam ik aan in het Christoffelpark. In dit park ligt de Christoffel berg. Om de berg te beklimmen moet je een kleine entree fee betalen. Voor mij was dit 5 gulden omdat ik hier op Curacao studeer. De entree fee voor toeristen is een stuk hoger. Namelijk rond de 12 euro voor volwassenen en rond de 3 euro voor kinderen. Let op wanneer je de berg zelf ook wilt beklimmen, je mag niet meer starten met de berg beklimmen na 10 uur s' ochtends! Wees dus op tijd. Nadat ik een kaartje gekocht had ging ik met de auto het park in. Na zo'n vijf minuten rijden kwam ik op de parkeerplaats van de berg zelf en begon ik met lopen. De tocht was zwaarder dan ik verwacht had. Het pad was vooral rots en je moest echt op rotsen klauteren in plaats van dat je gewoon een pad omhoog loopt. Dit maakte de beklimming wel leuk. Na een uurtje klimmen kwam ik aan op de top. Het voelde echt alsof ik on the top of the world was! Mijn telefoon was leeg dus ik heb helaas geen foto's kunnen maken...Na een tijdje op de top rond gekeken te hebben was het tijd om weer naar beneden te lopen. Dit was nog knap lastig! Door alle rotsen was het pad heel erg ongelijk en moest ik veel springen, ik ben hierdoor 2 keer door mijn enkel gegaan dus wil je de berg zelf ook beklimmen dan raad ik stevige berg schoenen aan. De weg terug duurde net zo lang als de weg omhoog.


Toen ik beneden kwam besloot ik om uit te rusten op Kokomo beach. Dit strand heeft een relaxte sfeer. De entree is gratis en als je een strandbedje wil, ben je 3,50 kwijt. Hier heb ik tot zonsondergang gezeten.


Zo! Dat was mijn week op Curaçao. De tentamens komen dichterbij, dus ik moet helaas meer gaan studeren.

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls