• Fleur Puls

Waar werk ik?

Ik krijg de laatste tijd steeds vaker de vraag over waar ik nou eigenlijk werk. Ja Frankrijk, maar waar precies? En met welk bedrijf is dat? Is het Frans? Of Nederlands? In deze blog geef ik daar duidelijkheid over!


Eurocamp


Het bedrijf waar ik werk is Eurocamp. Hier ben ik gekomen door middel van het internet en door middel van mijn moeder. Mijn moeder heeft toen zij jong was gewerkt voor Eurocamp. Daardoor ging ik zoeken op internet en kwam ik uit bij de site van Eurocamp. Ze hadden gelukkig nog mensen nodig om te werken op een camping in Frankrijk.

Tijdens de sollicitatie kan je kiezen om te werken in verschillende landen. Overal waar Eurocamp tenten en caravans staan kan je werken. De populairste gebieden zijn Frankrijk, Spanje en Italië. Ik heb gekozen voor Frankrijk omdat ik hier vroeger heel vaak heen ging op vakantie en de lonen het hoogste waren van alle landen. Ik ben er tenslotte om geld te sparen.


De camping


Na de sollicitatie werd duidelijk dat ik op de camping St. Avit Loirirs zou gaan werken. Dit mocht ik afslaan, maar ik heb gekozen om op deze camping te gaan werken. Deze camping ligt in de Dordogne.

Vervoer


Ook moest ik kiezen of ik met het vliegtuig ging, of dat ik met eigen vervoer kwam. Normaal gesproken zou ik voor het vliegtuig kiezen. De Dordogne is vrij ver weg en 1 koffer van 23 kilogram is vaak wel genoeg. Het is snel en je hoeft zelf niets te doen. Maar ik ben een half jaar weg en ik mag in het vliegtuig maar 1 koffer meenemen. Het weer verschilt nogal in Frankrijk. In de maand dat ik aankom is het er ongeveer 10 graden, maar in mei/juni/juli kan de temperatuur 30 graden zijn.


De dikke kleding voor de lente en de koele kleding voor de zomer gaan niet in 1 koffer passen. Een koffer bij boeken kost zo’n 130 euro per koffer. Dat geld kan ik ook gebruiken voor de benzine die ik nodig heb om met de auto te gaan, plus ik kan dan meenemen wat ik wil. Daarom heb ik gekozen om met de auto te gaan.

Als je met eigen vervoer gaat krijg je maximaal 90 euro kilometer vergoeding en 50 euro voor een overnachting mits die nodig is.


Het bedrijf


Eurocamp is een onderdeel van het Engelse Holidaybreak dat met het merk Eurocamp Europees marktleider is op het gebied van compleet verzorgde campingvakanties in Europa. Eurocamp heeft diverse kantoren waaronder in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hartford (Engeland).


Eurocamp biedt luxe compleet accommodaties zoals staracavans en tenten aan op meer dan 160 luxe 4/5 sterrencampings in populaire Europese landen.


Eurocamp is in 1973 opgericht door Alan Goulding. Hij vestigt zijn bedrijf in de Engelse plaats Knutsford (Cheshire) en start met het verhuren van 10 tenten op camping De la Pointe St. Gilles in Bretagne. Een camping die nog steeds in het campingaanbod zit. Sinds 1984 is Eurocamp ook op de Nederlandse markt te vinden.


Eurocamp is een Nederland en Engels bedrijf. Het hoofdkantoor van Nederland zit in Amersfoort. Wil je solliciteren voor dit bedrijf dan moet je dus ook naar Amersfoort toe komen. Omdat het Nederlands en Engels is, word je Engels ook getest tijdens de sollicitatie.

De gasten die kunnen boeken zijn voor 98% Engelsen en Nederlanders, het gebeurd een enkele keer dat er een Duitser of een Franse boekt via Eurocamp. Daardoor zijn de medewerkers ook uitsluitend Nederlands en Engels. Erg fijn want zo kan iedereen elkaar verstaan.


Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben dan kan je deze stellen! En bij interesse om ook te werken bij Eurocamp kun je me mailen, ik heb contact met het hoofdkantoor van Eurocamp in Nederland.

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls