• Fleur Puls

Naar Disneyland, maar dan wat goedkoper!

Bijgewerkt: 13 sep 2019

Twee dagen lang voelde ik me weer tien jaar oud, gilde ik de longen uit m’n lijf en had ik continue een brede glimlach van oor tot oor. Ik vond het geweldig. Ik was in Disneyland. Maar laten we wel wezen, een goedkope grap is zo’n weekend helaas echt niet. Toch kun je best nog een hoop geld besparen, ik geef je 5 tips!


Entree kaartjes

De belangrijkste tip: koop je kaartje al vooraf online. Dat scheelt je sowieso 10% met de prijs die je betaalt aan de kassa in het park zelf. Nog een voordeel, je hoeft ‘s ochtends niet in die gigantisch lange rij aan te sluiten en gewoon gelijk naar binnen!

Ook loont het om de speciale aanbiedingen in de gaten te houden. Zo had ik een aanbieding van 1=2; ik mocht twee dagen lang in het Disneyland Park betaalde voor 1.


Parkeren

Of het helemaal legaal is weet ik niet, maar je kunt je auto gratis vlakbij de ingang parkeren. Wanneer je op de borden langs de weg ‘P Disney Village’ aanhoudt kom je uit op een lange weg die je brengt bij de zij ingang. Op die weg staan altijd een aantal auto’s en campers geparkeerd en er is nergens een parkeermeter te vinden. Je moet vanaf daar zo’n 100 meter te lopen en je staat in het park. Je moet er ‘s ochtends wel vroeg bij zijn, voor je het weet zijn alle plekjes bezet.


Goed om te weten: je kunt als alternatief ook de trein nemen! Vanaf 31 maart 2019 rijden er twee directe treinen per dag vanaf station Amsterdam Centraal naar station Marne-la-Vallée in Frankrijk, zodat je direct voor de deur van het park uitstapt.


Voedsel

Het eten in het park is duur, heel duur. Veel slimmer is het om van tevoren wat inkopen te doen bij een supermarkt en je eigen bammetjes te smeren. Je mag dit gewoon mee het park in nemen! Wij hadden onze rugtassen volgestopt met broodjes, tussendoortjes en drinken. Zo hoef je ook niet bij alle restaurants in de rij te staan en kun je gewoon buiten op een terrasje plaatsnemen (ook daar wordt niet gecontroleerd). Het dorpje Serris (20 minuten lopen vanaf het park) kent een heel groot winkelcentrum met een gigantische Auchan (en gratis parkeerplaats, dus je kunt er ook even heen rijden).


Vooraan staan in de rij

Ga je in het weekend naar Disneyland Paris, dan ben je niet de enige. Geloof mij als ik je zeg dat je veel beter doordeweeks kunt gaan. Verwacht hele lange wachtrijen, tot aan 90 minuten. Zonde van je tijd! Daar spelen ze heel handig op in met de zogenoemde Fast Passes. Die koop je aan de kassa voor een godsvermogen, maar daardoor hoef je nooit aan te sluiten in de rij.


Hoe je dan geld kunt besparen? De populairste attracties kennen allemaal ook een eigen fast pass. Aan de zijkant van de attractie kun je een snelkaartje halen zodat je ook de rij mag overslaan. Voor niets, noppes, nada. Het enige ‘nadeel’ is dat je niet gelijk mag gaan. Er staat een tijd op wanneer je weer terug mag komen. En je mag maar een fast pass per keer halen. Maar hé, gratis is het wel. En liever wachten in de zon, dan in een rij toch? Kun je ondertussen naar de wat rustigere attracties gaan!


Je onderkomen

Als je dan toch naar Disneyland Paris gaat, dan ga je waarschijnlijk niet maar een dag. Helaas zijn de twee parken niet 24 uur per dag open, oftewel, je hebt een verblijfplaats nodig. Op het terrein vind je diverse ‘Disney Hotels’, maar je begrijpt vast wel dat je ook daar de hoofdprijs voor betaalt. Gelukkig zijn er ook andere opties die veel minder geld kosten. Kijk eens op Airbnb, en gebruik deze link Airbnb voor maximaal 33 euro korting op je eerste reservering! Zo ben je een stuk goedkoper uit dan dat je in een hotel op het park gaat slapen.

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls