• Fleur Puls

Mooie snorkel plekken op Curaçao

Curaçao is een eiland waar de zee temperaturen het hele jaar ongeveer het zelfde zijn. Het eiland heeft prachtige palmbomen, witte stranden en lichtblauw water. Tijdens je bezoek aan het eiland kun je elke dag een ander strand bezoeken en genieten van de mooiste zonsondergangen. Vergeet daarbij de onderwaterwereld niet! Curaçao heeft hele mooie plekken waar je kunt snorkelen.


Kokomo beach

Kokomo beach is een strand waar je met je gezin lekker kunt genieten van de zee. Het strand heeft geen entree fee. Het water is kraakhelder. Het strand ligt op 10 minuten rijden van de hoofdstad Willemstad. Het is een klein strand met fijne ligbedden en een gezellig restaurant waar je kunt eten en kunt drinken. Op Kokomo is een duikschool waar je snorkelsetjes kunt huren. Je kent de naam Kkomo misschien wel van de schommel die je overal op het internet ziet. Deze is zeker te vinden op Kokomo Beach. Hieronder zie je een foto die ik heb gemaakt van de schommel tijdens de zonsondergang. In het water is prachtig koraal te zien, en het schijnt dat hier ook zeepaardjes rondzwemmen. Om de zeepaardjes te zien moet je wel veel geluk hebben want ze zijn niet eenvoudig te vinden. Het water is erg helder en er zijn prachtige vissen te zien, zelfs dichtbij de kant. Een prima strand voor een snorkeldag.
Strand Porto Marie

Strand Porto Marie ligt op ongeveer 15 minuten rijden vanaf het centrum van Willemstad. Als je naar dit strand gaat is de mogelijkheid dat je flamingo's ziet op de weg ernaar toe groot! Dus goed opletten wanneer je naar Porto Marie gaat. Het strand van Porto Marie is een beschermd natuur gebied dus je moet een paar euro entree betalen maar hier krijg je ook zeker wat terug. Omdat het een natuurgebied is is de kans dat je een schildpad ziet vrij groot. Wanneer je aankomt op het strand kun je het beste bij de rotsen snorkelen. Hier vind je prachtige vissen en koraal. Je kan zowel de linker kant van de baai als de rechter kant van de baai kiezen om te snorkelen. Op het strand zelf is het mogelijk om een duikles te nemen of om een snorkelset te huren.
Het Scheepswrak

Het scheepswrak is lang niet zo beroemd als de Tugboat maar het is een prachtige plaats om te snorkelen. Het wrak ligt net voor de kust aan de oostkand van Sea Aquarium en voor Jan Thiel Beach. Het wrak ligt geisoleerd en je kunt er eigenlijk alleen maar komen met een van de boottrips. Dit maakt deze snorkelplek dus ook gelijk de duurde van alle snorkel plekken in dit lijstje. Het gezonken schip trekt veel vissen aan en het is bedekt met een sprankelend koraal. De boot lijkt steeds meer natuurlijk te zijn door alle vissen die er rondom en in leven. Prachtig om te zien en nog mooier om er te snorkelen. Zelf ben ik hier nog niet geweest, vandaar dat er geen foto van bij gevoegd is.


Tugboat beach

Op deze bijzonder snorkel plek ligt een gezonken sleepboot in onderwater. Ook dit strand is gratis. Op een aantal minuten zwemmen vanaf de kust kom je uit op deze plek en heb je een bijzondere aanblik. Een unieke snorkelervaring om een gezonken boot van zo dichtbij te kunnen zien. Op de boot zijn veel vissen te vinden samen met wat koraal. Deze tugboat is zeker de moeite waard. Je vind de tugboat bij fort Beekenburg. Rijdt een klein stukje verder en je komt op het strand waar je de tugboat kunt vinden. Op het strand zelf is een barretje waar je kunt eten en drinken.

Playa Grandi

De beste snorkel plek om schildpadden te zien is Playa Grandi. Dit lokale strand is gelegen op de weg richting Westpunt. De locals verkopen hier hun vis en wanneer ze vis over hebben gooien ze dit de zee in. De schildpadden eten deze vis maar al te graag, dus zijn ze gegarandeerd aanwezig. Nog nooit heb ik  zo dichtbij schildpadden gezwommen. Wat een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Raak deze prachtige dieren niet aan en probeer ze zoveel mogelijk met rust te laten in hun natuurlijke omgeving. Maar als je ze met respect behandelt en op gepaste afstand blijft kun je hier de snorkelervaring van je leven hebben. Een stukje met ze mee zwemmen mag natuurlijk wel!

Ik hoop jullie met dit lijstje geholpen te hebben en veel snorkel plezier!


0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls