• Fleur Puls

Mijn opleiding op Curaçao

Een tijdje geleden vertelde ik dat ik ga studeren op Curaçao. Maar bij welke universiteit en welke opleiding wist ik nog niet. Daar is nu verandering in gekomen.


De universiteit

Na veel mail contact met beide universiteiten ben ik erachter gekomen dat ik een goede klik heb met de university of Curaçao (UoC). De opleiding die ik wil doen is er en het collegegeld verschilt niet heel veel met dat van Nederland, namelijk 5045 ANG. Dit is ongeveer 2533 euro. De andere universiteit zei dat het collegegeld daar 10000 ANG was. Dit is het dubbele van de andere universiteit! Dat vond ik te veel. Veel te veel.


De opleiding(en)

De opleiding die ik wil gaan doen is toegepaste psychologie. Toegepaste psychologie is een relatief nieuw begrip in Nederland. Wat houdt toegepaste psychologie in? Toegepaste psychologie is het gebruik van psychologische methoden en psychologische wetenschap om praktische problemen in verschillende gebieden op te lossen. Voorbeelden van deze gebieden zijn: gezondheid, organisaties & arbeidsomgevingen, onderwijs en productontwikkeling. Ook is toegepaste psychologie aanwezig in klinische psychologie, arbeids- & organisatiepsychologie, sportpsychologie, ect.


Er zit wel een probleempje aan vast. Omdat ik dus wiskunde met een 5,3 heb afgerond in plaats van een voldoende, moet ik een wiskunde cursus doen. Ik had de kans gekregen om deze op Curaçao te doen. Helaas is dit niet voor mij mogelijk omdat ik de vlucht al geboekt heb en ik de datum ervan niet kan aanpassen en ik kan de vlucht ook niet kosteloos annuleren. Dit zou me dus erg veel geld kosten.


Na wat gezocht te hebben op internet kwam ik uit bij de staatsexamens van Nederland. Dit zijn precies dezelfde examens als op de havo dus deze cursus zou sowieso aan alle eisen voldoen. 1 nadeel, ik had me moeten aanmelden voor 31 december 2018. Helaas… dat kan dus niet meer.


Daarna kwam ik op een wiskunde cursus die speciaal voor de opleiding psychologie is gemaakt. Namelijk psychologie op de universiteit van Amsterdam. Deze cursus voldoet aan alle eisen en ondanks dat ik tot en met half juli in Frankrijk woon, kan ik daarna gewoon de toets doen. Helemaal top!


Wanneer ik deze cursus haal kan ik dus beginnen aan de opleiding toegepaste psychologie aan de UoC.


Mijn kamer

Helaas had ik al een kamer geregeld die dichtbij de UDC was. Deze kamer heb ik niet meer nodig want deze kamer ligt 20 kilometer van de UoC af. Dat is me te veel. Het is moeilijk om te fietsen op Curaçao en dan zou ik dus een scooter moeten huren of kopen om naar de universiteit te gaan.


Gelukkig heeft de UoC een campus waar ik al eerder over vertelde. De campus kost 390 euro per maand.


Inbegrepen:

1 kamer: 1 bed, 1 nachtkastje, 1 boekenrek, kleerkast, bureau, stoel en ventilator; gezamenlijke badkamers 3 maaltijden per dag (‘s middags warme maaltijd); Wifi (maximum 3 devices); toegang tot recreatiezaal, sportfaciliteiten en studieruimte mogelijkheid om kleren te wassen en drogen (max. 16 wasmunten per maand) gebruik Campus pickup voor het halen van/ brengen naar het vliegtuig (Naf. 12,50)

Nu hebben de inwoners van Bonaire en Aruba voorrang op elk ander persoon maar ik kan altijd een gokje wagen. Ik heb me aangemeld voor de campus. Nu maar hopen dat er nog plek voor me is!

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls