• Fleur Puls

Met je hond naar Curaçao; waar kan je heen?

Ik hou van honden. Zelf heb ik ook een hond thuis en als je in Nederland op straat kijkt zie je dat het vrij normaal is om een hond te hebben. Dat de hond zelfs een onderdeel van je familie is. Als je opstap gaat, gaat de hond dus ook wel eens mee. Of dat je leuke uitjes met je honden gaat ondernemen. Op Curaçao is dat niet helemaal het geval, daar zijn honden niet vaak welkom op plekken.Restaurants

Uit eigen ervaring en een vraag op Facebook kwam ik tot dit lijstje met Restaurants/barretjes waar je welkom bent met je hond. Laat het restaurant van te voren wel even weten dat je komt met een hond en zorg ervoor dat je op een rustig deel van het terras gaat zitten.


Het lijstje met restaurants:

Landhuis Klein

Santa Martha

City beach 88

Pleincafe Wilhelmina

Sea Side

Grand Café Mahaai

Iguana Café

Waterfront Terrace


Wandelen met je hond

Als je aan Curaçao denkt, denk je niet meteen aan wandelen. Het eiland staat meer bekend om de parelwitte bountystranden en de heldere azuurblauwe zee. Zon, zee en strand. Maar ben je geen strandmens, kom dan Curaçao op een andere manier beleven. Het vulkanische eiland is erg heuvelachtig en absoluut niet saai.


Tussen Piscadera en de waterfabriek heb je een mooi wandelpad/fietspad langs de kust lopen. Het is hier wel heel druk omdat veel mensen van deze plek af weten. Let er dus op dat je je hond vast hebt. Op deze plek zijn er hier en daar ook plekjes waar jij en je hond het water in kunnen.


Vanuit Santa Cruz kun je wandelen richting andere strandjes. Je gaat links achter het restaurant de wandelpaden op.


Ook is het mogelijk om tussen de flamingo's te lopen bij Kokomo. Hou je hond hier wel aan de lijn want het wordt niet gewaardeerd als je hond achter de flamingo's aan rent.


Wandelen op Curaçao kun je het beste 's ochtends vroeg of aan het eind van de dag doen in verband met de warmte. Tegen 6 uur in de ochtend komt de zon op en de zon gaat rond half 7 in de avond weer onder. Dit kan wat schelen voor de temperatuur. Voor dat de zon op komt is het namelijk rond de 27 graden en wanneer de zon op is is het al gauw 34 graden.


Stranden

Hieronder vind je een lijstje met de stranden waar je met de hond mag komen. Let er wel op dat het nog steeds verstandig is om een rustig plekje op te zoeken.


Jan Thiel, ga hiervoor naar het honden gedeelte

San Juan

Santa Martha

Santa Cruz

Santa Pretu

Playa Hulu.20 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls