• Fleur Puls

Londen in 48 uur; dit moet je zien!

1. Buckingham Palace

Buckingham Palace is makkelijk te bereiken met de metro. Je kan bij verschillende metro haltes uitstappen om bij het Paleis te komen. De witte marmeren stenen, en de weg die er naar toe leidt,zorgen ervoor dat je het gevoelt hebt dat je midden in Parijs staat. Het is alleen al heerlijk om gewoon lekker te zitten en mensen te kijken. En, als je geluk hebt, zie je misschien de Queen uit het raam kijken!
2. Big Ben & Houses of Parliament

Big Ben is de bijnaam van de grote klok die in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen hangt. De Big Ben is zowel luidklok als slagklok. De klok is een van de zwaarste ter wereld. Rondom de klok staat het opschrift This bell was cast by George Mears of Whitechapel for the clock of the Houses of Parliament under the direction of Edmund Becket Den­ison QC in the 21st year of the reign of Queen Victoria in the year of our Lord MDCCCLVIII.3. Soho

Het is een kleine multiculturele wijk, gelegen tussen Oxford Street, Regent Street, Piccadilly Circus, Leicester Square en Charing Cross Road. Van oudsher is het de woonplaats geweest van met name Franse (hugenoten) en Italiaanse immigranten. De wijk is een centrum van handel en industrie, maar voornamelijk bekend vanwege de internationale cultuur, amusementscentra en niet in de laatste plaats als rosse buurt. Ook zijn er vele gaybars te vinden, waaronder de Admiral Duncan pub die in 1999 door een bomaanslag werd getroffen. Het Londense Chinatown is eveneens in Soho te vinden.


4. Camden

Als je de toeristische delen van Camden vermijd, dan is het best wel leuk. Ik vind Camden High st persoonlijk te druk en te toeristisch. Maar Camden Canal Market is wel erg leuk. Deze markt ligt aan en kanaal dus het is een mooie omgeving.5. Seven Dials

Dit is het Engelse antwoord op de negen straatjes in Amsterdam. Hier gaan alle fashionista’s van Londen heen om te shoppen bij lokale boetiekjes en authentieke zaakjes. De perfecte plek als je klaar bent met de winkels die allemaal hetzelfde verkopen. In de winter is het hier mooi versierd met kerstlichtjes en andere kerst versieringen.
6. Oxford Street

Als je wilt shoppen bij de grote winkels, dan kun je het beste naar Oxford gaan. Maar dan wel op een doordeweekse dag: in de weekenden is het hier heel erg druk met harde muziek. Locals vermijden deze straat graag.7. St Pauls Cathedral

Op citytripjes gaat er niets boven een indrukwekkende kerk. De gigantische ruimte, de stilte, de geur, de kunst aan de muren. De kathedraal is mooi van de buitenkant EN van de binnenkant. Side note, de entree prijs ligt rond de 20 euro per persoon. Als je wel graag de kerk wilt bezoeken, dan kun je het beste online kaartjes kopen. Daarmee bespaar je niet alleen geld, je kunt ook zo de wachtrij voorbij lopen.
8. Piccadilly Circus

Picadilly Circus is de Times Square van Londen. Ik denk dat de naam komt doordat het er een echt circus is Honderden knipperende lichtjes, overal mensen en winkels en natuurlijk niet te vergeten de billboards zo groot als gebouwen.
9. Covent Garden

Covent Garden is een overdekt winkelcentrum met een fijne sfeer. Veel straatmuzikanten treden hier gratis op, wat het geheel een romantische vibe geeft. Buiten Covent Garden zijn ook allemaal winkels te vinden. De merken die je er vind zijn voornamelijk high end.


10. Tower Bridge

Er is weinig over deze brug te zeggen. Hij is mooi, hij is iconisch en hij hoort bij de skyline van Londen. En daarom moet je het bezoeken. Hiernaast ligt de Tower of London. Je ziet zo nog echt even een oud stukje Londen dat overgebleven is. De brug kun je trouwens beklimmen, daarvoor kun je online kaartjes kopen. Met deze kaartjes krijg je toegang tot een voorstelling over de geschiedenis van de brug.11. Westminster Abbey

Westminster Abbey (officieel The Collegiate Church of St Peter) is een voornamelijk in gotische stijl opgetrokken kerk in Londen. Het is traditioneel de plaats waar kroningen en begrafenissen van leden van de Britse vorstenhuizen plaatsvinden. Ook vinden hier huwelijken plaats van leden van de koninklijke familie . Maar je kunt de kerk natuurlijk ook bezoeken, je krijgt er dan een audioguide bij om meer te leren over de geschiedenis. Kaartjes kun je hier kopen.


12. Harry Potter walking tour

Wil je alle plekjes in Londen zien waar gefilmd is voor Harry Potter? Dompel jezelf even helemaal onder in je favoriete filmreeks, en zie Londen van een magische kant. Zonder al te veel te betalen kan je al een walking tour doen.
13. Imperial War Museum

Mocht oorlogsgeschiedenis je interesseren dan zul je het Imperial War Museum heel interessant vinden. Het is kleiner dan ik dacht, maar het blijft een indrukwekkende plek.


14. National Gallery

Dat ene grote gebouw op Trafalgar Square? Ja, dat is dus dit. De National Gallery is een wereldberoemd museum op het gebied van kunst en heeft schilderijen van Leonardo da Vinci, Rembrandt en Vermeer.


15. China Town

Midden in Soho vind je China Town, wat je zeker niet kunt missen. Ineens is het alsof je in China beland bent en staat alles aangegeven in het Chinees. In China Town zijn verschillende Chinese restaurants en winkels te vinden, maar die zitten wel altijd vol met Chinese toeristen. Toch leuk om even doorheen te lopen en misschien wel een Chinees drankje te kopen.
16. Brick Lane

Als je ergens moet zijn op een zondag in Londen dan is het Brick Road: een weg vol standjes met kleding, voedsel, muziek… en veel mensen. Het is één en al gezelligheid bij de marktkramen op de weg die Shoreditch met Whitechapel verbindt. Er zijn zoveel nieuwe merken te vinden dat je er wel een hele dag rond kunt lopen. Wil je een keertje geen fashion shoppen? Dan zijn er ook talloze eet tentjes en boeken kraampjes te vinden. Eedereen was daar duidelijk om een leuke tijd te hebben. In elke zijstraat dat ik keek zag ik óf meer kraampjes, óf meer hippe winkels. Een echte aanrader voor een luie zondagmiddag.


17. Perron 9 3/4 op Kings Cross Station

Als echte Harry Potter fan kan je dit natuurlijk niet missen! Het perron waar Harry en zijn vrienden vertrekken naar Hogwarts. Er staat meestal een wachtrij, dus je kunt het moeilijk missen. Het is achteraan rechts in de grote hal.


18. The Shard

Het gebouw heeft een onregelmatige piramidevorm die zich uitstrekt van de voet naar de top. Het is volledig met glas bedekt. De uitkijkgalerij en het uitzichtplatform in de openlucht, het hoogste in het Verenigd Koninkrijk, bevinden zich op de 72e verdieping. Het gebouw is de vervanger van Southwark Towers, een kantoorgebouw van 24 verdiepingen uit 1976. Ik ben er zelf nog nooit binnen geweest maar het is één van de bekendste uitzichtpunten van Londen. Het is het hoogste uitzichtpunt van Londen, en bovendien het hoogste gebouw van West-Europa.


19. Street art

Je houdt ervan of je haat het: Oost-Londen. Dit zijn van oudsher een armere arbeiderswijken. En dat zie je er ook wel aan terug. Maar het leuke van die wijken is dat studenten en hipsters er komen wonen en alles helemaal opfleuren. Zo ook de street art, die je in Oost-Londen veel tegenkomt.

20. Jack the Ripper Tour

Ik vind de duistere randjes van een stad vaak heel veel vertellen over het dagelijkse leven in het verleden. Jack the Ripper is natuurlijk één van de bekendste seriemoordenaars ter wereld, en een nog altijd onopgelost mysterie. Als je hier meer over wilt weten raad ik je aan om een Jack the Ripper tour te doen.21. London Eye

Een gigantisch reuzenrad dat zo hoog is dat je bijna heel Londen kunt zien als je boven zit. De entreeprijs is aan de hoge kant, dus ik ben er zelf nog niet in geweest. Ik heb het reuzenrad dus alleen van buitenaf gezien. Maar goed, het is een icoon met zijn 135 meter hoogte. In de bakjes aan het reuzenrad heb je een 365 graden uitzicht over de stad, en ga je in dertig minuten langzaam rond. Hou er wel rekening mee dat het hier altijd erg druk is, dus je kunt je kaartjes online kopen als je niet te lang wilt wachten. Er staat namelijk altijd een wachtrij.
22. Skygarden

Dit is mijn geheime tip. Je kunt bij Skygarden een gratis uitzicht krijgen over de stad. Wel moet je van te voren tickets reserveren om er te komen. Doe dit ruim van te voren, anders ben je misschien te laat! Op dit platform vind je een paar restaurants en bars waar je kunt eten en drinken.


23. Stadions

Voetbal liefhebbers kunnen in Londen hun geluk niet op, met topclubs als Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur. Hierdoor zijn er verschillende station tours te doen in Londen. Wil je naar het beroemde Wembley waar ook het Engelse elftal speelt? Of ga je liever naar een kleinere club? Je hebt het allemaal in Londen!
24. Tennis

Wereldberoemd is het: Wimbledon. In de zomer wordt hier nog altijd elk jaar het Wimbledon toernooi gespeeld, maar als er geen wedstrijden zijn, kun je het complex ook met een tour bezoeken.25. Harry Potter Studio Tour

Echte fans houden natuurlijk niet op bij het fotomoment, die je op King's cross kunt krijgen, echt fans die gaan naar de Warner Bros Studio Tour voor een kijkje achter de schermen bij de Harry Potter films. Je kunt aan boord van de Hogwarts Express, bezoekt de Wegisweg en andere sets en leert meer over wat er allemaal kwam kijken bij het filmen van de films. Bij deze tour vertrek je met een luxe bus vanaf Victoria Coach Station naar de studios, waar je vervolgens zelf kunt ontdekken. Het terrein ligt een stukje van Londen af dus de busrit is aan te raden.


Ik hoop dat ik je met dit artikel genoeg inspiratie en ideeën hebt gegeven over wat je in Londen allemaal kunt doen. Dit zijn niet alle attracties en bezienswaardigheden, Londen heeft er nog veel meer!


0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls