• Fleur Puls

Kamer regelen op Curaçao

Bijgewerkt: 30 jul 2019

Nu de vlucht naar Curaçao steeds dichterbij komt, is het tijd om te kijken naar een verblijf op Curaçao. Wil ik een kamer? Een appartement? Bij mensen in wonen?


Soort accommodatie

Om de beslissing te nemen welke soort accommodatie ik wil, kijk ik allereerst naar wat er beschikbaar is. Er zijn kamers genoeg beschikbaar, dus die optie blijft open. Ook zijn er een aantal appartementen beschikbaar rond de universiteit waar ik heen wil. Bij mensen in wonen is geen optie meer. Hier ben ik te laat voor.

Dus nu heb ik nog 2 opties, een kamer of een appartement. Om deze keuze te maken ga ik op het internet zoeken. Ik heb gevonden dat een kamer gemiddeld 800 ANG kost. 1 ANG is ongeveer 50 cent. Een appartement is niet te huur in het gebied dat ik een appartement wil. Het wordt dus een kamer.

Na wat gezoek op internet kwam ik op een site, https://www.huisvestingcuracao.com/ , die mij betrouwbaar leek. Ik vroeg een offerte aan en ik vroeg welke kamers er nog beschikbaar zijn. Uiteindelijk viel mijn oog op 2 kamers.


HuisvestingCuracao

De site huisvestingCuracao regelt een kamer voor je en als je een vergunning nodig hebt, kunnen ze deze ook voor je regelen. Je betaald wel een service fee. Deze is 75 euro voor een kamer, en als je een studio of appartement wilt betaal je meer. Wil je dat ze je helpen met een vergunning? Dan zijn de kosten 25 euro. Maar wanneer je een kamer hebt gehuurd via huisvestingCuracao, kun je gratis hulp vragen bij het aanvragen van een vergunning.

De eerste kamer die ik zag en nog beschikbaar was is in een groot studentenhuis, een kleine ingerichte kamer (een bed, kast en bureau met stoel), geen airco aanwezig maar wel een grote ventilator.


De tweede is in een appartementencomplex. 3 appartementen boven elkaar. Geen zwembad, maar dat is niet direct een probleem. De kamer is voorzien van een kast, bed met beddengoed, een bureau en een stoel. Ook zit er een ventilator in EN een airco tegen betaling van 15 ANG per maand.Ze zijn allebei 750 ANGze zijn beide ingericht met dezelfde meubelshet is allebei in de buurt waar ik een kamer wilGWE inbegrepen


Nadelen kamer nummer 1:

Nu nog de voor en nadelen afwegen.

veel mensen in het huis

weinig privacy

kleine keuken

kleinere kamer dan tweede kamer

geen airco


Voordelen kamer nummer 1:

door de vele studenten snel aansluiting

een zwembad

dicht bij de zee

erg veilig doordat het een studentenhuis is

grote muur om het gebouw heen


Nadelen kamer nummer 2:

geen zwembad

minder mensen en misschien geen studenten

verder weg van de zee


Voordelen kamer nummer 2:

grotere kamerairco

kleiner huis met minder mensen dus meer privacy

dichter bij de universiteit waar ik ga studeren

erg grote keuken


Uiteindelijk heb ik gekozen voor kamer nummer 2. Ik ben op Curaçao om te studeren en ik heb het gevoel dat dit minder goed gaat wanneer ik in een heel groot huis zit met veel mensen. Ook moet je de badkamer delen met veel meer mensen en ik heb liever wat privacy.


Mijn kamer bevindt zich in de wijk Dominquito. Deze wijk ligt 3 kilometer van de universiteit waar ik hoop te gaan studeren af en 2 kilometer van de zee. Op 10 minuten lopen ligt Mambo beach en loop ik even door zit ik zo op Jan Thiel beach.

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls