• Fleur Puls

Het tijdsverschil tussen Curaçao en Nederland

Klaar voor je vakantie naar Curaçao? Er is nog één ding waar je rekening mee moet houden. Omdat Curaçao zo’n 10 uur vliegen naar het westen is, krijg je te maken met een ontzettend groot tijdsverschil.


Het tijdsverschil

Curaçao heeft geen seizoenen. Er is daarom geen zomer- of wintertijd. Omdat we dit in Nederland wel kennen, varieert het tijdsverschil tussen onze landen en het Caribische eiland. Wanneer het bij ons winter is, is het in Curaçao vijf uur vroeger. Het is op het Caribische eiland zes uur vroeger dan bij ons van begin april tot eind september. Curaçao en Nederland kennen dus een groot tijdverschil. Hou er rekening mee dat je bij aankomst even last zult hebben van een jetlag. Probeer zo snel mogelijk in het Curaçaose ritme te komen. Vrijwel altijd lukt dit al binnen een week volledig, dus maak je hierover geen zorgen.


Vanaf Curacao terug naar Nederland

Op terugweg vlieg je naar het oosten. Het is algemeen bekend dat een reis naar het oosten gepaard gaat met de kans op een flinke jetlag. Houd er dus rekening mee dat je bij terugkomst even moet bijkomen. Bekijk hier tips om het tijdsverschil van Curaçao zo min mogelijk voor moeilijkheden te laten zorgen. Deze zijn geschikt voor zowel de heenreis als de terugreis.


Let op wanneer je iemand belt!

Het is handig om dit soort dingen uit je hoofd te weten als je op vakantie gaat met de auto in Curaçao. Als het bij jou in Curaçao namelijk negen uur ’s avonds is en je wilt iemand uit Nederland bellen, dan kun je dus beter nog even wachten tot de volgende morgen. Het is in Nederland dan namelijk diep in de nacht. Curaçao zit trouwens wel in dezelfde tijdzone als het Amerikaanse New York of het Canadese Montreal. Als je bijvoorbeeld vrienden in die steden hebt die je wilt bellen, dan hoef je geen rekening te houden met een tijdverschil. Plaatsen die op de wereldkaart op een verticale baan liggen met het Caribische eiland liggen vallen namelijk onder dezelfde tijdzone.


Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad en succes bij het verwerken van de jetlag!


PS; Wil je een relatief goedkope accommodatie op Curaçao? Bekijk dan eens de site van Airbnb. Zelf gebruik ik de accommodaties van Airbnb regelmatig omdat dit een goede en goedkope manier kan zijn om ergens te slapen. Ben je van plan om een accommodatie te boeken? Gebruik deze link voor korting! https://www.airbnb.nl/c/fleurp406?currency=EUR

16 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls