• Fleur Puls

Het begin van mijn avontuur in Frankrijk

Het idee had ik al een tijdje, vooral tijdens mijn examenjaar van de middelbare school; naar het buitenland. En niet voor vakantie, nee… het liefste voor altijd! Dus ik ging op zoek naar hoe ik dit het beste aan kan pakken. Ik zat op de middelbare school dus erg veel geld had ik niet. De beste oplossing was dus om werk te zoeken in het buitenland.


En dat was gelukt!


Ik had veel gezocht op het internet en ik had gevraagd aan mijn familie of iemand iets wist over het werken in het buitenland. Mijn moeder heeft toen zij jong was gewerkt op een camping en was daar erg over te spreken. Als eerste ging ik dus zoeken naar waar ik zou kunnen werken op een camping. Ik weet van mezelf dat ik niet het type ben die in de animatie zou kunnen werken want ik heb geen idee hoe ik me moet gedragen tegenover kinderen dus die optie viel al af. Ik kwam op de site van Eurocamp. Een bedrijf dat verschillende accommodaties heeft op campings in heel Europa.


Na wat rondneuzen op de site vond ik een solliciteer pagina. Er waren verschillende banen vrij voor aankomend seizoen. Zo kon je animatiewerk doen, een manager zijn van een camping en kon je een holiday courier zijn. Ik heb gekozen om te solliciteren voor het laatste. Dit omdat ik dus niet erg goed ben met kinderen en dat lijkt me juist een eigenschap die je nodig hebt als je animatiewerk gaat doen. Voor een manager was ik nog te onervaren. Een holiday courier is iemand die in de ochtend caravan of tenten schoon moet maken en in de middag ook nog een taak krijgt. Het schoonmaken leek me niet heel erg leuk om te doen maar liever dat dan een half jaar vakken vullen in Nederland.


Ik solliciteerde via de e-mail en kreeg gelijk veel informatie terug.

Een gratis onderkomen met gas, water en licht EN mooi weer + een erg goed inkomen voor iemand van 18 jaar oud. Wie wil dat nou niet?


Veel verwachtingen had ik niet van de sollicitatie. Een jong meisje, net achttien jaar oud en zonder ervaring. Niet echt de persoon die je zoekt dacht ik. MAAR, ik werd uitgenodigd voor een gesprek!! Blijer kon je me niet maken op dat moment.


Helaas kon je niet alleen via de mail solliciteren maar moest ik ook naar het hoofdkantoor toe komen. Het hoofdkantoor ligt in Amersfoort. Ik woon in Groningen. Ik kon dus niet zo even op de fiets. Ik kocht een dag kaart van de NS om kosten te besparen en ging naar het hoofdkantoor.

Tijdens het sollicitatie gesprek was het bedrijf erg tevreden over mij en ik mocht beginnen op een camping. Ik moest vertellen welk land mijn voorkeur had. Wou ik liever naar Italië, Spanje of Frankrijk? De lonen verschillen per land omdat elk land andere regels heeft met betrekking tot het minimumloon. Ik ga werken op een camping om geld te sparen voor Curacao. Daarom heb ik gekozen voor Frankrijk. Dit land heeft namelijk het hoogste minimumloon van de drie landen die ik kon kiezen. Het blijft een voorkeursland maar ze konden me gelijk garanderen dat ik in Frankrijk geplaatst zou worden. En dat bleek ook zo te zijn want vanaf 17 maart ga ik werken op een camping in de Dordogne, Frankrijk.


Ik heb er ontzettend veel zin in en ik hoop dat de verwachtingen die ik heb werkelijkheid worden.

In de volgende blog vertel ik jullie wat je allemaal moet weten en regelen om in Frankrijk te gaan werken.


0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls