• Fleur Puls

Een dag in het leven van mij, werken op een camping in Frankrijk

Er zijn wat mensen die twijfelen of ze ook op een camping moeten gaan werken in Frankrijk. Begrijpelijk, het is niet iets wat je zomaar even doet. Om een idee te geven van hoe mijn leven er hier in Frankrijk uit ziet, heb ik een dag in het leven van mij vastgelegd.


8;30 wekker

Rond half 9 in de ochtend gaat mijn wekkertje, dit omdat ik om 9;00 in de ‘woonkamer’ (onze tenten staan in een rondje, de woonkamer is het midden van dat rondje) moet zijn. Hier krijgen we de uitleg van wat we vandaag gaan doen. Als ik uit mijn bed gekomen ben doe ik mijn uniform aan, poets ik mijn tanden en eet mijn ontbijt op. Om tien voor 9 ga ik naar buiten toe.


9;00 werken

Om 9 uur moeten we beginnen met werken. We zijn allemaal in de woonkamer om de taken van de dag te horen. Ik moet 3 caravans schoonmaken en in de middag moet ik visits doen. De visits leg ik later uit. Na de takenverdeling pak ik mijn schoonmaak tas en loop ik naar de caravans toe. Rond 13;00 ben ik klaar met het schoonmaken en help ik de rest nog even mee zodat we eerder klaar zijn. Als iedereen klaar is met het schoonmaken zijn we vrij. Ik ben vrij tot 5 uur in de middag.


14;00 eten en chillen

Voordat ik ga hardlopen ga ik middag eten. Wat ik eet verschilt enorm. De ene keer is het havermoutpap, de andere keer een fruitsalade. Afhankelijk van het weer doe ik vaak ook even de was in de middag. Regent het, dan duurt het drogen van de was lang en was ik niet elke werkdag. Als de zon schijnt, was ik vaak wel en maak ik ook even mijn tent schoon. Als ik dat gedaan heb ga ik in de ‘woonkamer’ zitten en kletsen met de andere mensen die er zijn. Wanneer het mooi weer is gaan we soms ook naar het zwembad toe.


15;00 hardlopen

Op werkdagen ga ik eigenlijk altijd een rondje hardlopen. Dit zodat ik de omgeving kan verkennen en het is ook nog eens heerlijk. Ik word er bruin van, ik krijg er meer energie door en ik voel me er lekker door. Gemiddeld loop ik zo’n 8 kilometer per dag. Soms doe ik er maar 2 omdat ik me niet lekker voel maar ik toch in de routine wilt blijven van het hardlopen, en soms ren ik zonder moete 14 kilometer achter elkaar door. Het is fijn om in een gebied te lopen die je niet kent. Zo heb ik genoeg motivatie om door te rennen.


Als ik thuis kom van het hardlopen ga ik douchen en daarna eet ik vaak nog een beetje.


17;00 werken

Om 17;00 begin ik weer met werken. Deze keer hoef ik niet schoon te maken maar moet ik visits doen. Dit betekend dat ik een lijst met accomodaties krijg waar ik langs moet gaan. Wanneer ik bij een accomodatie van de lijst ben aangekomen vraag ik of de gasten het naar hun zin hebben en maak ik vaak even een praatje. Als er iets mis is probeer ik dit op te lossen. Dit kost ongeveer 1 tot 2 uur.


19;00 koken

Om 19;00 ben ik weer terug in mijn tent en begin ik met het avond eten te koken. Dit is vaak niet veel omdat ik in de middag al 2 keer geluncht heb. Je verbrandt veel calorieën met dit werk dus het is belangrijk veel te eten.


20;00 voetbalwedstrijd

Vandaag is het maandag en elke maandag staat er een voetbalwedstrijd op de planning. Om 20;00 verzamelen we iedereen die mee wilt doen voor een voetbalwedstrijd van 1 tot 2 uur lang. Het is niet echt een partijtje voetballen, lekker ontspannend. Nee, het is echt menens! We spelen vaak tegen de Fransen die werken op de camping.

23;00 slapen

Rond 23;00 word ik vaak wel moe en ga ik lekker mijn bed in en slapen.

Ik hoop dat dit jullie geholpen heeft en veel succes met de beslissing!

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls