• Fleur Puls

Dingen die je kunt doen op Curaçao voor weinig tot geen geld

Veel mensen vertellen mij dat Curaçao een erg duur land is om heen te gaan. Vooral om heen te gaan voor een vakantie. Ik snapte niet waarom, er zijn genoeg dingen te doen waar je weinig tot niets voor hoeft te betalen.


Hotspots om heen te gaan die weinig tot niets kosten:


De stranden

De meeste toeristische stranden zijn betaalde stranden. Maar er zijn ook nog voldoende gratis stranden te bezoeken op Curaçao.

Hier enkele voorbeelden, er zijn nog veel meer standen die geen entree geld vragen!


Kleine Knip

Je kan hier geen eten of drinken kopen, af en toe loopt er iemand rond die bedjes verkoopt.


Playa kalki

Helemaal op westpunt gelegen, en een erg mooi strand. Ook kun je hier prachtig snorkelen. Er zijn strandbedjes te huur en er zit ook een barretje bij. De prijzen van het barretje zijn erg duur dus ik raad aan om eigen eten en drinken mee te nemen.


Kokomo beach

Kokomo Beach is een gratis strand, maar hier mag je geen eigen eten en drinken meenemen. Er is een grote beach bar waar je kan eten en drinken.


Playa Santu Pretu

Naar mijn mening, de mooiste snorkelplek van het eiland. Het is wel lastig om hier te komen, en je kan er ook niet lekker zonnen.


Playa Hulu

Ook dit strand is lastig te bereiken. Je komt hier via playa Santa Cruz. Je kan kiezen om met de boot te gaan, of om te gaan lopen. De wandeltocht duurt zo’n 45 minuten.

Wandelen


Er zijn op Curaçao veel wandelpaden te vinden die je door de prachtige natuur leiden. Je komt op plekjes waar je anders niet zou komen.


Blauwe kamer

Als je lopend naar de blauwe kamer gaat, hoeft je niets te betalen. De wandeltocht is zo’n 18 minuten.


Punda en Otrabanda bezichtigen

In de stad is ook van alles te doen en zeker de moeite waard om eens te bezoeken tijdens je verblijf op Curaçao. De gekleurde herenhuizen moeten toch echt op de foto voor je het eiland weer verlaat.


De toeristische tentjes zijn erg duur, neem zelf drankjes mee en je hebt weer een gratis trip te pakken!


Landhuis Chobolobo

In landhuis Chobolobo wordt de enige echte Curaçao likeur gemaakt. Je kan hier een rondleiding krijgen die niet erg duur is, hooguit een paar euro, in de fabriek zodat je ziet hoe de likeur gemaakt wordt. Je kan gratis de fabriek binnen lopen zonder gids.


Rondje Westpunt

De westpunt van het eiland schijnt erg mooi te zijn. Je kan er snorkelen, prachtig wandelen en surfen. Als je je eigen eten en drinken meeneemt ben je weer gratis een dagje weg.


Flamingo’s spotten

Je vindt ze als je richting Kokomo rijdt over de weg naar Bullenbaai. En je vindt ze in Willibrordus. Gewoon je auto uitstappen en genieten maar!


Snorkelen

Met een eigen snorkelset kun je gratis snorkelen op bepaalde plekken. Een paar leuke snorkelspots op Curaçao: Santa Pretu, hier is het koraal nog erg mooi. Je komt hier lopend via Santa Cruz in ongeveer 5 minuutjes. En Tugboat voor als je een gezonken boot wil zien.


Bioscoop

Mocht het nu wat minder weer zijn. Dan is het leuk om eens naar de bioscoop te gaan. Op maandagen kost het maar 5 gulden per kaartje. Dat is 2 euro! En op dinsdag en woensdag zijn kaartjes de helft van de prijs. Je hebt in verschillende wijken een bioscoop.


Dit was mijn lijstje met dingen die je voor weinig tot geen geld kan doen op Curaçao. Heb jij nog iets wat je voor weinig geld kan doen en heb ik dat gemist? Laat het me weten in de reacties!

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls