• Fleur Puls

Deelnemen aan de KLM Curaçao Marathon; wie durft?

Waaaaaaah ik ben zó excited! Zojuist heb ik mij namelijk ingeschreven voor mijn allereerste officiële halve marathon! Waar? Wanneer en waarom? Dat lees je allemaal in dit artikel.


Sommige mensen komen naar Curaçao om te ontspannen, anderen om zich in te spannen. Op zondag 24 november 2019 zal de KLM Curaçao Marathon plaatsvinden.


KLM Curaçao Marathon

De KLM Curaçao Marathon is naast een flinke uitdaging ook een unieke kans om het eiland van een andere kant te zien. Het parcours voert o.a. over de pontjesbrug, de 56-meter hoge Julianabrug en de zoutpannen van Jan Thiel.


Als je graag mee zou willen doen maar 42km hardlopen niet ziet zitten, dan kan je je aanmelden voor de Cavalier (5 km) of de Intertrust (10 km). Deze relatief korte routes kunnen zowel rennend als lopend worden afgelegd. Ook is er de Royal Netherlands Navy Trail (10,5 km) en natuurlijk de halve marathon (21 km).


Als je eenmaal hebt besloten om je aan te melden, dan kan je op zoek naar een hotel om gedurende je vakantie op Curaçao te verblijven. Omdat een comfortabel bed en een goede nachtrust essentieel zijn, bieden verschillende hotels op het eiland nu speciale aanbiedingen en kortingen voor marathon deelnemers.


Doelen stellen

Oké, laten we even bij het begin beginnen. Ik ben zo’n type sporter dat zichzelf graag doelen stelt. Elke week, elke maand en elk jaar. Vorig jaar december begon ik met het maken van mijn sportieve doelen voor 2019. Daar zaten uiteraard ook een paar hardloop gerelateerde doelen bij. Waaronder het lopen van een hardloopwedstrijd. Want dat doe ik eigenlijk nooit. Ik heb in de afgelopen jaren dat ik ren, 2 keer meegedaan aan de 4 mijn van Groningen en dan houdt mijn lijstje hardloop wedstrijden alweer op. Ik vind het gewoon super leuk om te lopen, maar plan eigenlijk nooit races in.En daar wilde ik voor dit jaar verandering in brengen. “ Een aantal hardloop wedstrijden doen, schreef ik op mijn doelenlijst voor 2019″.


Test

Al vrij snel had ik besloten dat ik een halve marathon wilde gaan rennen. Want dat is echt een uitdaging én heb ik nog nooit gedaan met een loop/wedstrijd. Ik bedacht daarom een test voor mezelf. Als ik aan het einde van april in staat zou zijn om 10km te kunnen rennen zonder dat mijn knie daarbij teveel pijn zou doen of in de dagen daarna weer zou opspelen dan zou ik me gaan inschrijven.


IK SLAAGDE VOOR DE TEST!


INSCHRIJVEN!

Dagen later had ik nog steeds geen last van de 10km die ik had gerend dus ik dook achter mijn computer op zoek naar een halve marathon eind 2019. Al heel gauw kwam ik uit op de halve marathon van Curaçao. I mean, Curaçao. Moet ik nog meer zeggen? Zon, zee, strand? Curaçao… Waar ik ook al zou gaan studeren. Top locatie!


Geen twijfel over mogelijk! Soms moet je gewoon iets DOEN! En er verder niet te lang meer over nadenken.


Doelstelling

Hoe moeilijk of eigenlijk onmogelijk het ook voor mij gaat zijn. Ik wil mezelf geen doelstelling opleggen behalve het pijnvrij uitlopen van de halve marathon. Natuurlijk heb ik tijden in gedachten waar ik op hoop. Maar ik heb er vooral MEGA veel zin in en wil genieten van elke kilometer die ik ren. Dus ik probeer die tijden los te laten, uiteraard kan ik jullie nu al vertellen dat ik dat niet kan. Want zo ben ik, er is altijd een stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt dat het harder en beter moet. Maar ik ga het wel echt proberen los te laten. Ik wil genieten van het feit dat ik weer kan rennen!

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls