• Fleur Puls

De 7 beste plekken om te bezoeken in Florida

Florida is de staat van de dromers, de staat van de gigantische gebouwen en de mooie stranden. Hieronder heb ik de 7 beste plekken die je in Florida moet bezoeken.


Amelia Island

Amelia Island, waarvan Florida zegt dat het in de top 10 staat van de mooiste plekken in Florida is een must see als je in Florida bent. Het is vijf uur rijden vanaf Atlanta. Amelia Island is beroemd door de vele festivals die er georganiseerd worden. Je vind er buiten festivals mooie uitzichten van zee dieren zoals dolfijnen en walvissen.


Bush Gardens, Tampa

Voor iedereen die houdt van de jungle en safaris, de bush gardens is een top locatie voor jou. Je hoeft niet naar Afrika om de dieren in de jungle te zien, je kan ze gewoon hier bekijken. De Bush gardens heeft een volledige jungle en een mooie safari die je kan doen. Er wonen meer dan 3000 dieren zoals zebra's, olifanten, leeuwen en veel meer. Mocht je niet in de buurt zijn van Tampa, Bush Gardens organiseert reizen vanaf Orlando. Zo kan je alsnog de dieren bekijken.


Walt Disney Park, Orlando

Dit is de nummer 1 plek van Florida. Walt Disney Park heeft zoveel te bieden dat je het niet allemaal in 1 dag zou kunnen bekijken. Het park is zo druk bezocht dat je vaak ver van te voren een kaartje moet kopen anders heb je kans dat je niet meer in het park kan komen. Er zijn 4 hoofdparken en 2 waterparken in het Walt Disney park. Let hierop wanneer je een kaartje wilt kopen. Vaak koop je een kaartje voor 1 of 2 parken voor 1 dag. Omdat er zoveel verschillende parken zijn is er voor iedereen wel wat.

Universal Studio's, Orlando 

De nummer 1 plek om te bekijken is Walt Disney, zoals ik hier boven vertelde, maar Universal Studio's in Orlando doet er niet veel aan onder! Het park heeft ook verschillende parken die je niet allemaal in 1 dag kunt bekijken. Je kan kaarten kopen voor meerdere parken per dag en hoe meer dagen je naar het park wilt, hoe goedkoper het wordt per dag. Het is een mooie plek om je vakantie te vieren.

Key west, Florida keys 

Key west is voor vele bekende mensen een paradijs op aarde. Ernest Hemingway en Tennessee Williams brachten er een groot deel van hun leven door. Harry Truman (Een ex-president van de VS) hadden ook een buitenverblijf op dit zuidelijke puntje. Een bezoek brengen aan het huis van Hemingway en het little white house van Truman zijn dan ook een aangename souvenir als je het eilandje bezoekt. Grappig weetje: op het eiland kan je heel wat loslopende kippen tegenkomen. Dat komt gewoon door de nalatigheid van vroegere bewoners, waardoor kippen konden ontsnappen. Maar ook het illegaal worden van hanengevechten zit er voor iets tussen.

Everglades National Park

Everglades National Park is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. In feite is het een 150 kilometer brede rivier, die ontspringt in het stroomgebied van de Kissimmee River, ten zuiden van Orlando. De rivier is slechts een paar centimeter diep, en wordt op veel plaatsen bedekt door groene moerasgrassen. Hieraan heeft het ook de bijnaam “River of Grass” te danken. Benedenstrooms, in de schaduw van het grootste mangrovebos ter wereld, vermengt het zoete water zich met het zoute water van de Golf van Mexico en Florida Bay. Het park bevat ook een deel van Florida Bay, en een deel van het eilandengebied dat bekend staat als Ten Thousand Islands. Dankzij het unieke ecosysteem komen in het park erg veel zeldzame vogels en andere dieren voor, waaronder de Amerikaanse alligator.

Miami Beach

1 van de mooiste stranden van Florida is Miami beach. Elk seizoen van het jaar kan je hier genieten van de zon op het strand. De clubs zijn dag en nacht open waardoor het een goede uitgaansplek is. Op het strand kan je zowel water sporten zoals surfen en snorkelen doen, als sporten op het strand zoals volleybal en yoga. Er wordt altijd wel iets sport gerelateerd georganiseerd.

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls