• Fleur Puls

Alleen op stedentrip; iets voor jou?

Heb jij wel eens gedacht; Ik wil graag naar die ene stad toe maar ik heb niemand om mee te gaan? En ben je daarna maar gestopt met het zoeken van een trip? Waarom? Je kan prima alleen op stedentrip gaan! Hieronder vind je wat tips die je kunt gebruiken wanneer je alleen op stedentrip wilt gaan.


Welke stad

Als je het spannend vind om alleen op stedentrip te gaan zou ik kiezen voor een stad waar je al eens een keer geweest bent. Zo kun je ervaren hoe het is om alleen op pad te zijn en ken je de stad al wel een klein beetje waardoor je weet hoe je bijvoorbeeld je vervoer regelt. Dit kan een groot voordeel zijn. Wanneer je dit gedaan hebt kan je een stad kiezen die je nog niet eerder hebt gezien. Het is ook handig om van te voren te bekijken wat je allemaal in de stad wilt zien en doen, zo kan je een plan maken voor iedere dag en hoef je niet daar pas te bedenken wat je gaat doen.


Welk hotel

Wanneer je alleen op stedentrip gaat, raad ik je aan om een hotel te kiezen die net al te ver van het stadscentrum af ligt. Wanneer je een hotel boekt die er ver vandaar ligt moet je veel met het openbare vervoer doen. Dit is in de avond niet zo handig en misschien ook minder fijn als het donker is.


Uit eten

Alleen uit eten is iets waar veel mensen tegenop zien. Toch raad ik je wel aan om ten minste één keer alleen te gaan eten, puur om het eens te ervaren. Kies voor eten wat je al een keer eerder hebt gegeten en kies een laagdrempelig restaurantje bijvoorbeeld een Chinees restaurantje. Op dit type eten hoef je niet lang te wachten, wat ik een groot voordeel vond. Ook is het handig om niet aan een grote tafel te gaan zitten maar bijvoorbeeld aan de bar van het restaurant. Zo voel je je snel minder alleen.


Vervoer

Door de stad heen lopen is het makkelijkste en het goedkoopste Helaas is het niet in elke stad mogelijk om alles met de voet te bekijken. Zo het het in Parijs en in Londen niet te doen om alle bezienswaardigheden te voet te bekijken, maar in Amsterdam zou dit wel weer kunnen.


Route vinden

Tegenwoordig is het niet heel moeilijk meer om zonder richtingsgevoel een bepaalde bezienswaardigheid of straat te vinden. Je kijkt op Google Maps en je wordt er zo naar toe geleidt. Heb je nou geen internet? Dan kun je op Google Maps en Maps.me gratis kaarten van e stad downloaden zodat je altijd de weg naar je hotel terug kan vinden.


0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls