• Fleur Puls

9 tips voor een lange vlucht

Op mijn 14 stapte ik voor het eerst in mijn leven een vliegtuig in. Ik was altijd met de auto op vakantie geweest en mijn mond viel open toen ik voor het eerst de kans kreeg de lucht in te gaan. Inmiddels, 5 jaar later, is vliegen iets wat ik graag doe. Mensen kijken altijd verbaasd op als ik zeg dat ik vliegen heerlijk vind. Hoe? Het antwoord is simpel: ik heb heel veel oefenvluchten gehad.


Backpack

Enkele maanden terug ruilde ik voor mijn reis naar Portugal mijn koffer in voor een backpack en sindsdien heb ik al meerdere vluchten met backpack gedaan. En geloof het of niet, maar ik raad je aan hetzelfde te doen.


Een backpack is fijn om meerdere redenen:

1. Je pakt veel minder onnodige dingen in en wordt een ware inpak-expert.

2. Je kunt je backpack eventueel mee als handbagage (en dat scheelt dus tussen de 40 en 80 euro aan ruimbagage).

3. Je bent van A naar B veel flexibeler, want je hoeft geen koffer door het zand/de zee/over het grindpad mee te slepen.


Reistas

Een goedgevulde reistas maakt het verschil tussen een comfortabele reis en een regelrechte hel. Je wilt niet weten hoeveel vluchten ik heb gehad waar ik dacht: “Shit, had ik dit maar meegenomen”. Onderaan deze blog vind je een checklist met dingen die niet mogen ontbreken in je reistas.


Als reistas raad ik een rugzak aan als je met een koffer reist, al is het handigst een backpack met apart rugzakje.


Netix

Ondanks het rijke aanbod aan films en series op de lange vluchten, kan een goed voorbereidde Netflix lijst heel fijn zijn. Je favoriete serie bingewatcht toch net even wat lekkerder weg dan een film, zo vliegen de uren voorbij.

Download voor vertrek je fijnste series en de films die al maanden op je lijstje staan maar waar je nooit eerder aan toe bent gekomen. Dit is het moment!


Vooraf eten bestellen

Wist je dat je bij veel luchtvaartmaatschappijen vooraf je dieetwensen door kunt geven? Van vegetarisch, tot veganistisch, tot vetarm of glutenvrij: bijna alles is mogelijk tegenwoordig. Hoef je niet meer de worstjes uit je ontbijt te scheppen of zielig om een extra droog broodje te vragen.


Lezen

Een e-reader is, naast een backpack, ook zo een onwijs goede investering. Scheelt enorm veel ruimte en gewicht (dat je onwijs goed kunt gebruiken in een backpack) en ook dit maakt het lezen veel fijner.


De nieuwste e-readers hebben bijna allemaal een ingebouwd lichtje zodat je in het donker kunt lezen en je hoeft je nooit meer in een ongemakkelijke houding te wringen om zowel de linker als rechter bladzijde comfortabel te lezen. Het is een kleine investering, maar als je een boekenwurm bent heb je dat geld er binnen één vakantie waarschijnlijk alweer uit. Bovendien is series binge watchen leuk, maar na 10 uur wil je ook weleens iets anders. Dan is een boek een mooie oplossing!


Goede nachtrust

Kussen in de nek, gewikkeld in een deken, oogmasker op en twee oordoppen in. Vooral op de vluchten die ‘s nachts plaatsvinden is een paar uur slaap belangrijk.

Deze paar uurtjes kunnen je eerste dag op je reisbestemming een stuk aangenamer maken! Aangezien ik altijd het geluk heb een krijsende baby in mijn gangpad te hebben, naast een snurkende man te zitten of iemand naast me te hebben die non-stop het nachtlampje aan heb, ben ik goed voorbereid.


De oordoppen gaan in tegen de herrie, het masker op tegen het licht en een reiskussen maakt dat ik het zowaar voor elkaar krijg om in een vliegtuig te slapen. Dat maakt dat het kussen, de oordopjes en het slaapmasker misschien wel een van de belangrijkste onderdelen zijn uit mijn reistas.


Kleding

Halleluja nog aan toe wat kan het koud zijn in zo een vliegtuig. Of je nou van het snikhete Málaga naar het bloedhete Afrika vliegt: in het vliegtuig voelt het aan als de noordpool. Laagjes zijn je redder in nood, vanaf het moment dat je het bloedhete vliegtuig instapt tot het moment dat de crew de airco aanzet.


De inpaklijst

Dan, een lijst met dingen die niet mogen ontbreken in je reistas, vooral tijdens de lange vluchten. Deze tas heb je heel de reis bij de hand en tijdens de vlucht onder je stoel, zodat je er op elk moment bij kunt.


Klaar voor de meest comfortabele reis ooit?


Dit heb je nodig:

Paracetamol

Ibuprofen

Kauwgom

Oordopjes

Labello

Tandenborstel + tandpasta

Babydoekjes

Extra setje ondergoed & T-shirt tijdens extreem lange vluchten

Oordopjes

Oogmasker

Paspoort

Pil (wanneer van toepassing)

Oplader

Reispapieren

Borstel

Zakdoekjes

Kussen

E-reader of boeken

Telefoon

SnacksHave a safe flight!

0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls