• Fleur Puls

9 plekken om aan je bucketlist toe te voegen

Rond de wereld reizen is natuurlijk heel leuk, maar wanneer je niet weet waar je heen moet gaan kan het lastig zijn om een nieuwe reis te plannen. Daarom heb ik hieronder 9 plekken staan die je zeker op je bucketlist moet zetten.


Grand Canyon National Park, Arizona

Als je een avontuurlijke plek zoekt is de Grand Canyon National Park zeker iets voor jou. Het park ligt in Arizona en het park heeft veel rode steen lagen. De Grand Canyon wordt ook wel 1 van de 7 wereld wonders genoemd, dus zeker de moeite waard om te bekijken!Zion National Park, Utah

Zion National Park heeft een schitterend uitzicht op de rode Naajo zandstenen, watervallen en cliffs. Het park ligt in Utah en er leven veel verschillende planten en dieren in het park. Je moet wel entree betalen voor dit park, ongeveer 10 euro per persoon en 12 euro per auto, maar je kan er veel dingen doen en zien. Je kan er wandelen, klimmen, paardrijden en ga zo maar door. Er zijn verschillende trails die je kan doen in het park.


Meteora, Griekenland

Als je geen hoogtevrees hebt raad ik je aan om Meteora in Griekenland te bezoeken. Een prachtige mengeling van natuur en door mensenhanden gemaakte cultuur. Hoog op de bijzondere rotsformaties van Meteora vind je Orthodoxe kloosters. Gebouwd door monniken die wilden ontsnappen aan vervolging van de Turkse bezetters en op de toppen van Meteora de perfecte schuilplek vonden. Van de 24 klooster worden er tegenwoordig nog 6 bewoond en zij zijn ook te bezichtigen, een aantal zijn er gesloten voor publiek en de rest is achtergebleven als ruïnes.


Pyramids of Giza, Egypte

Er zijn er nog maar een paar van over in Egypte, piramides! Ze zijn gevuld met geschiedenis en mysterieus dus als je hier van houdt zou ik zeker naar de Piramides van Giza gaan in Egypte. Wanneer je bij de piramides aankomt lijkt het net alsof je in een Indiana and the Jones film bent beland.

Venetië, Italië

Venetië is de romantische plek van deze lijst. De stad heeft veel restaurantjes, je kan er veel shoppen en een boot tochtje doen. Venetië heeft een rijke geschiedenis en is een prachtige plek. Doordat overal in de stad water is, met de aparte manier van bouwen, is de stad niet te missen op je bucketlist.

Queenstown, Nieuw Zeeland

Hou je van sporten? Dan is Queenstown in Nieuw Zeeland wat voor jou! Je kan er bijna elke sport doen. Van skien tot sky-diving, Queenstown heeft iets voor iedereen om te doen. Als je niet houdt van sporten kan je een cruise doen. Doordat de stad aan een meer ligt ziet heb je veel mogelijkheden.


Tulum, Mexico

Tulum is een stad die aan de kust ligt. Hierdoor heeft de stad prachtige stranden, goed eten en je kan er de ruines vinden van Mayan stad. Als je geen zin hebt in de geschiedenis les kan je een van de vele water sporten doen. Als dit ook niets voor je is kan je altijd nog gaan snorkelen in een limestone cavern, genaamd de Gran Cenote.

Edinburgh, Schotland

Zelf vind ik dit de mooiste plek van deze lijst. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en het is hier prachtig. In de stad worden veel festivals georganiseerd. Voor iedereen is er wel een passend festival in de zomer. Je kan er verschillende activiteiten doen. Er is een kasteel die je gezien moet hebben. Ben je niet zo van geschiedenis? Dan is er een dierentuin waar je ook nog eens heerlijk kunt eten.


Hong Kong, China

Hong Kong in China heeft een prachtige skyline, en dat is 1 van de vele redenen waarom Hong Kong op je bucketlist moet staan. Hong Kong heeft veel mooie en levendige markten die je zeker een keertje gezien moet hebben.
0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls