• Fleur Puls

8 Dingen die ik altijd meeneem op roadtrip

Ik heb al een aantal keren een roadtrip of een lange rit in de auto gedaan. Daardoor weet ik steeds beter wat ik altijd mee moet nemen en wat ik beter thuis kan laten. Ben je benieuwd welke dingen ik altijd meeneem tijdens een roadtrip?


Navigatie systeem

Als ik op reis ga neem ik altijd een navigatie systeem mee. Ook gebruik ik de offline navigatie van Google Maps. Thuis download ik de kaarten alvast op mijn telefoon. Op de plek van bestemming kan ik daardoor moeiteloos de weg vinden, zonder dat het internet kost. Hierdoor kun je als je geen navigatie systeem hebt, toch nog een navigatie systeem gebruiken.


Aux kabel

Voordat ik weg ga maak ik altijd verschillende muziek lijsten op Spotify die ik dan vervolgens door middel van de aux kabel via de radio van de auto kan afspelen. Hierdoor blijft het geluid goed en luister je muziek die je zelf uit gekozen hebt. Ook voor de komende roadtrips hebben we al wat leuke muziek klaarstaan. De radio is ook fijn maar hier zit vaak reclame of praat stukjes tussen en dat is niet zo fijn wanneer je de taal niet spreekt.


Auto oplader

Wanneer je je telefoon veel gebruikt gaat deze ook sneller leeg. Hiervoor is een auto oplader handig. Deze plug je in in de sigaretten aansteker en dan kan je je telefoon opladen. Je hebt ook verschillende plugs waarmee je meerdere telefoons kunt opladen, erg handig. Op die manier kan ik ook mijn camera opladen als we onderweg zijn.


Betaalmiddel

Het is handig om in het bezit van een creditcard te zijn als je op reis gaat. Niet in elke winkel wordt een debitcard geaccepteerd. Als je geen creditcard wilt aanschaffen kan het handig zijn om cash geld bij je te hebben mocht je debitcard geweigerd worden


Eten en drinken

Ik zorg dat ik altijd voldoende (lees: te veel) eten en drinken bij me heb tijdens een roadtrip. Er is niets zo vervelend als honger of dorst hebben en niet weten wanneer je bij het volgende tankstation komt, zodat je iets kunt kopen. Geloof mij, daar wordt de rest van de rit niet gezelliger op. Ik heb daarom altijd genoeg lekkers in de auto liggen.


Vuilniszak

Als je een roadtrip maakt dan lijkt het soms bijna alsof je in je auto leeft. Het kan dan ook snel een zooitje worden in de auto. Ik heb daarom altijd een aantal plastic tassen in de auto liggen. Die gebruik ik bijvoorbeeld voor afval of om eten in te bewaren. Op die manier kun je alles gemakkelijk vinden en blijft de auto leefbaar.


15 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls