• Fleur Puls

12 dingen die je beter niet kunt doen in New York City

New York City, de stad die nooit slaapt, is de meest populiare stad in de United States. Het bestaat uit Brooklyn, Manhatten, Queens, the Bronx en Staten Island. Er is zoveel te zien in de stad dat je soms niet meer weet waar je heen moet gaan of wat je moet gaan bezichtigen. Er zijn ook dingen die je niet moet doen wanneer je een bezoekje brengt aan deze stad. Hieronder lees je de dingen die ik je afraadt om te doen in New York.


Midden op het zebrapad stil staan

Veel mensen die in New York wonen zijn gehaast, tijd is geld en het is duur om in New York te wonen. De locals haten het wanneer mensen midden op de zebrapaden stil gaan staan op te kijken naar de mooie gebouwen of om foto's te maken. Blijf op de stoep zodat je niemand in de weg loopt.

Aan de rechterkant van de roltrap staan

De regel in New York is, wanneer je op een roltrap staat blijf je links. Dit is zodat de mensen die haast hebben je aan de rechterkant kunnen passeren. New Yorkers hebben altijd haast!


Naïef zijn

Je ziet eruit als een toerist. Prima. Maar hier weten sommige New Yorkers wel raadt mee. Je bent van van honderden meters afstand te zien. Let goed op wanneer iemand je vraagt om een paar dollars, omdat hij zijn portemonnee, kwijt is zodat diegene van school of werk naar huis kan gaan. En speel geen kaartspellen op de straat. Grote kans dat je gescamt wordt en dat je geld geeft aan iemand die helemaal niet zijn portemonnee kwijt is. En die kaart spelletjes? Dat is heel erg nep, allemaal in scene gezet.


Niemand vragen om de weg

Ja New Yorkers hebben vaak haast. Maar ze willen je maar al te graag helpen. Wanneer je de weg niet weet kan je het beste naar een winkel gaan en daar de weg vragen, of ga naar een politie agent om de weg te vragen. Geen enkel probleem!

Denken dat je creditcard genoeg is

New York is de financiële hoofdstad. Maar ondanks dit worden creditcards niet overal geaccepteerd. En je debitcard van een Nederlandse bank al helemaal niet. Probeer wat contant geld bij je te hebben zodat wanneer je kaart niet geaccepteerd wordt, je altijd nog met contant kunt betalen. Als je niet genoeg contant geld hebt wanneer je al in de stad bent, pin dan niet in een winkel atm, maar ga naar een bank. De atm's in winkels geven je een hele dure wisselkoers.

De taxi chauffeur vertellen waar je heen wilt voordat je in de taxi zit

Taxi chauffeurs rijden niet overal heen. Vooral drukke en toeristische plekken worden vaak geweigerd. Hier hebben ze hun eigen redenen voor. Zeg daarom pas wanneer de taxi wegrijdt waar je heen wilt. Zo heb je een kleinere kans dat je uit de taxi gegooid wordt.Nog een tipje, steel niet de taxi van iemand anders. Dit ziet er in films cool uit maar zo gaat het niet in het echte leven in New York.


Schoenen dragen die mooi zijn voor foto's

Als je in New York bent wil je vast mooie foto's maken. Goed idee. Maar wanneer je je schoenen uit kiest, kies deze dan op hoe comfortabel ze zijn uit en niet op hoe ze eruit zien voor foto's. New York is groot en je moet veel lopen wil je de stad verkennen.

Streetfood eten

New York is een foodie hemel. Er staan overal streetfood tentjes en truckes. Ze hebben eigenlijk alles wat je zou willen eten en het zou zonde zijn om het niet te proberen. Maar let op. Niet alle streetfood tentjes of trucks zijn veilig om te eten. Let op de omgeving waar het tentje of de truck staat en kijk wat voor soort mensen er eten kopen. Zo voorkom je veel buikpijn.


De express train nemen in plaats van de locals train

In New York heb je twee soorten metro's; de express train en de locals train. De express train gaat via dezelfde lijn als de locals train, maar stopt niet op elke halte op de lijn. De locals train doet dit wel. Let hier dus op.


Betalen om de Statue of Liberty te zien

Je kan gewoon een gratis ferry nemen die langs het beeld vaart. Bespaar je geld voor iets anders.

Time Squares bezoeken in de middag

Wil je naar Times Squares? Ga dan vroeg in de ochtend of in de avond na de spits. In de middag is het te druk om er rond te lopen.


Oversteken omdat andere mensen dit ook doen

New Yorkers lopen snel, heel snel. Ze steken sneller over dan dat jij dit kunt. Dus probeer alleen over te steken wanneer het stoplicht voor jou op groen staat. Anders beland je midden op de weg terwijl er allemaal auto's langs je razen.


0 keer bekeken

©2019 door Fleur Puls