OVER

AHOY!

Mijn naam is Fleur. Ik ben een gemotiveerde 19-jarige Nederlandse sportieveling die houdt van een uitdaging en het liefste elke dag werkt aan een betere versie van zichzelf. Ik hou ontzettend veel van sporten en reizen. 

In het dagelijkse leven sport ik veel, voetbal is de sport die ik het meeste doe. Ik geloof dat iedereen het verdient om gelukkig, blij en energiek in het leven te staan.

Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk verschillende landen bezocht te hebben in mijn leven, zo ben ik al naar Bulgarije, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland en Turkije geweest. Het maakt me niet uit hoe ik het land bezoek, via werk, stage, studie of een vakantie, als ik maar naar andere landen kan dan Nederland.  Ik word er heel gelukkig van en daarom blijf ik het doen. 

Tegenwoordig is het mijn missie om ook anderen te helpen bij het vinden van dit geluksgevoel en ze te helpen de talloze voordelen te ontdekken van het regelmatig te reizen. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten zien hoe leuk en plezierig reizen is en wat voor voordelen het allemaal kan opleveren. 

Ik ben opgegroeid in een dorpje in Groningen genaamd Delfzijl. Een heel rustige omgeving met veel natuur. Als kind kon ik deze ‘saaie’ plek niet zo waarderen, er was immers niets te beleven. Ik riep dan ook al van kleins af aan dat ik de wereld wilde ontdekken en heus wel naar de grote stad zou vertrekken als ik later groot zou zijn. 

Toch heb ik hele fijne jeugdherinneringen aan de bosrijke omgeving. Samen met mijn vrienden renden we in de weekenden vaak door de bossen. We klommen in bomen, stookten stiekem vuurtjes, maakte de meest gevaarlijke boomhutten, speelden verstoppertje en kwamen regelmatig als giechelende aapjes helemaal vies thuis van het slootje springen. 

Op mijn 16e behaalde ik mijn vmbo diploma en op mijn 18e mijn havo diploma. Omdat ik toen 18 was, niet meer leerplichtig was, en vrij was ging ik werken op een camping in Frankrijk. Dit was het begin van mijn liefde voor reizen. Na dat ik dit gedaan had ging ik integrale veiligheidskunde studeren. Na een aantal maanden ben ik hiermee gestopt omdat ik me opgesloten voelde. Ik wou alleen maar reizen.

Helaas moest ik en van mijn ouders en eigenlijk ook van mezelf eerst een studie afronden. Mijn studie paste eigenlijk helemaal niet bij me. Ondanks dat ik prima cijfers scoorde en alles me vrij gemakkelijk afging had ik het niet naar mijn zin. Omdat ik niet lekker in mijn vel zat en voornamelijk druk was met mijn eigen ding (sporten en reizen) maakte ik ook geen nieuwe sociale contacten. Ik was in deze tijd erg onzeker en angstig voor de toekomst.

Maar achteraf gezien heeft deze tijd mij voor een groot deel gevormd en super veel geleerd over mezelf. Mijn eigen karakter, passies en levensdoelen. Ik was geen typische student, het liefste was ik gewoon bezig met sporten. Op sociale media begon ik dit te delen. Ik heb fotografie altijd heel leuk gevonden en was al op jonge leeftijd in de weer met het maken van foto’s. In januari 2019 heb ik besloten om te gaan studeren op Curaçao, zo kan ik namelijk mijn studie halen, en toch in een ander land zijn. Zo hoopte ik mijn studie wel te kunnen afronden met een goed gevoel.  

Door dit verhaal ben ik begonnen met mijn blog. Het leek me leuk om andere mensen te helpen met het emigreren naar andere landen en om mensen te inspireren met mijn verhalen. Op mijn blog vind je informatie over het emigreren naar Frankrijk en Curaçao, mijn ervaring met het leven in deze landen en meer van wat ik allemaal mee maak! 

©2019 door Fleur Puls